Podelite savet i onima koji ga imaju: Jednostavan trik, uklonite herpes za jedan dan!

Groznica, odnosno herpes simpleks, predstavlja plik, odnosno ranicu koja se najčešće pojavljuje u predelu usana.

Da ne biste stalno koristili antiviralne lekove, evo jednostavnog recepta da ga se rešite u domaćoj radinosti.

Herpes simpleks je relativno bezopasna, ali dosadna virusna infekcija koja se često vraća na isto mesto u vidu groznice na usni.

S obzirom na to da onima koji od nje pate nanosi mnogo muke, donosimo vam jednostavan lek, koji sigurno imate u kuhinji. Verovali ili ne, sve što vam treba jeste jedan jedini čen belog luka.

Češanj belog luka sitno iseckajte i stavite preko groznice. Pustite da odstoji desetak minuta, zatim ga skinite i isperite toplom vodom.

Ovaj postupak ponovite pet puta, a u roku od 12 sati herpes će nestati kao rukom odnešen. Ukoliko je reč o većem herpesu, postupak ponovite i sutradan.

Beli luk povećava odbrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su kalcijum, sumpor, fosfor i gvožđe.

Sadrži i eterična ulja kao što su alicin i vitamine, pa ga zato mnogi nazivaju antibiotikom iz prirode.

Osim toga, beli luk je izvrstan borac protiv visokog krvnog pritiska, koristi se za razgradnju masti u krvi, sprečava nastanak raka, leči aterosklerozu, dijabetes, bolesti srca, reumu, glavobolje, ublažava stres, umor, bronhitis, hronični kašalj, astmu, izbacuje toksine iz tela, pomaže kod čišćenja creva, poboljšava cirkulaciju i sprečava trombozu.

(Telegraf)