Ona je spavala sa kriškom luka u čarapama, evo šta se dogodilo

Internetom se poput virusa proširio savet da krišku luka stavite na stopalo i navučete čarape pa da tako spavate

Jeste li i vi bili među onima kojima su mame i bake snižavale povišenu temperaturu čarapama natopljenim u sirće? Ako jeste, verojatno vam ni ideja da stavljate luk u čarapu i tako provedete noć neće biti nimalo primamljiva.Ipak, verovatno ćete se predomisliti ili barem zamisliti nakon što doznate kako ta jednostavna metoda utiče na zdravlje

Stopala i ruke ogledalo su zdravlja. Na njima se prvo primete promene koje upućuju na neke zdravstvene probleme. Kineski lekari izradili su precizne mape refleksnih zona na stopalima i na rukama još pre 5.000 godina. Refleksologija je najprisutnija u istočnjačkim kulturama, ali popularna je i u Europi i Americi. Spojiti refleksologiju s lukom, jednom od najzdravijih namirnica koje nam nudi priroda, čini se kao logičan izbor.

Internetom se poput virusa proširio savet da krišku luka stavite na stopalo i navučete čarape pa da tako spavate. Poznato nam je već blagotvorno delovanje luka na naše zdravlje, a na ovaj način supstance koje sadrži luk možete “preneti” i bez konzumacije.

Ono što može iznenaditi jest to da će luk ukloniti i sprečiti neugodne mirise nogu, i istovremeno utiče na pročišćavanje krvi. S lukom na stopalu možete da ublažite simptome prehlade, gripa, groznice…

Ne možete ništa izgubiti ako odlučite da proverite ovu metodu, poručuje blogerka Dženifer Tompson koja je odlučila da na stopalima iskusiti delovanje luka na njen organizam i koja se doslovno preko noći “rešila” 90 odsto simptoma alergije.

Tvrdi kako je i svom dečku dala luk da stavi na stopala, a nakon tako provedene noći razmenili su iskustva.

Tompsonova tvrdi da je osetila delovanje već nakon 20 minuta, u grudnom košu. Osetila je toplinu u glavi i posle desetak minuta počele su da joj suze oči kao da je upravo sekla luk, a njen dečko osetio je ukus luka u ustima.

Sve su to pokazatelji da se zaista nešto događa u organizmu i da su se različiti sastojci iz luka apsorbirali u organizam, tvrdi blogerka.

Ono što je neverovatno, tvrdi, jest to da se nakon jedne noći s lukom na stopalima rešila kašlja i kijanja od kojeg je, kaže, jedva dolazila do vazduha. Spavanja sa lukom na nogama ponovila je samo još jednom, i tvrdi da se simptomi alergije nisu vratili.

(večernjilist)