NOVI RUSKI NLO SKIDA ZVEZDE SA NEBA: Leti u svemiru, puca iz lasera, nema pilota! VIDEO

Novi ruski lovac-presretač imaće mogućnosti koje se graniče s naučnom fantastikom.

Avion će moći da leti u svemiru i da se kreće bez pilota, a to su samo neke od njegovih karakteristika. Projekat pod nazivom PAK DP (perspektivni avijacioni kompleks presretača dugog dometa) u medijima je dobio naziv MiG-41, a očekuje se da u praksi zameni presretač MiG-31.

Na društvenim mrežama u Rusiji pojavile su se i moguće nezvanične verzije dizajna futurističkog lovca:

МиГ-41 должен развивать скорость до 4,3 Мах ♥♥♥РОССИЯ♡RUSSIA♥♥♥ MiG-41 will have the 4,3 Max speed and will be Russian 6th generation jet fighter =================================== #Russia #Russian #RussianAirforce #Airforce #RAF #RAAF #SUAF #Sukhoi #MiG41 #Awesome #Amazing #Fighter #USSR #Россия #РФ #Армия #ВВС #Истребитель #Сухой #МиГ41 #России #СоветскийСоюз #Вооружение #Сил #Сильно #Прекрасно #Интересно #СССР #Круто =================================== Follow our friends : @rus_army_moments @russian_media @german_troops @turkish_armedforces @serbian_army @mighty_serbia @mighty_ussr @mighty_england @farhatmobin @russian_and_serbian_army @world_of_weapons @city_forces @army_of_spain @british_special_air_service @ww1andww2colourised_photos @pak_faa @american_and_russian_forces @empire_of_japan

A post shared by 🇷🇺Российская Федерация🇷🇺 (@russia_19the91_motherland) on

Letelica bi trebalo da zameni MiG-31, rekao je Ilja Tarasenko iz Korporacije MiG .

„Razvoj se nalazi u fazi finalizacije izgleda aviona. Biće to postepena tranzicija od MiG-31 ka PAK DA“, rekao je Tarasenko.

Ovaj avion, međutim, neće biti puka modernizacija MiG-31, već potpuno nova mašina. Avion će moći da leti u svemiru, imaće novo oružje, nove brzine i novi operativni domet.

„Biće to potpuno novi avion u kojem će biti iskorišćene sasvim nove tehnologije za let u arktičkoj zoni. Avion će čuvati celu granicu otadžbine. Nakon toga, biće razvijen i bespilotni projekat.

Avion je i dalje u fazi razvoja, ali mogao bi da uđe u proizvodnju sredinom 2020-ih, rekao je Tarasenko.

Avion će moći da leti brzinom četiri puta većom od brzine zvuka, naveli su ruski mediji, pozivajući se na test pilota Anatolija Kvočura.

Ako dostigne tu brzinu, avion će verovatno biti opremljen i kontrolnim sistemima veštačke inteligencije, kako bi piloti mogli da se nose sa ekstremnim uslovima letenja, rekao je ekspert za avijaciju Fabricio Poli.

„Imaće određene elemente veštačke inteligencije, jer ljudski mozak ne može da razmišlja tako brzo. Mnogo novih tehnologija biće ugrađeno u ovaj avion, to je sigurno“, rekao je Poli za RT.

&nbs

Avion bi mogao da bude opremljen i laserskim oružjem, jer Rusija raspolaže prototipom takvog naoružanja, kaže Vladimir Mihejev, zamenik direktora Koncerna radijsko-elektronskih tehnologija.

Prema njegovim očekivanjima, ovakvi sistemi bi mogli da postanu deo opreme lovaca šeste generacije.

Mediji