Izrael napao Siriju, Asad odmah poslao odgovor!

Izraelske snage napale su mete u blizini libansko-sirijske granice, prenose izraelski mediji izveštaje stranih.

TV Kanal Al-Majadin, blisko povezan s režimom sirijskog predsednika Bašara Asada je izvestio da je gađano bezbednosno postrojenje u industrijskoj zoni u predgrađu Homsa i da su sirijske snage odgovorile raketama zemlja-vazduh.

Libanski veb-sajt Anšara izvestio je o velikim eksplozijama kraj sela Al-Ejn al-Džedida na istoku planinskog lanca na libansko-sirijskoj granici.

Lokalni stanovnici su rekli da su izraelski avioni nadletali to područje pre eksplozija.

Skaj njuz na arpskom jeziku je javio da su bila četiri udara na postrojenje, koje je navodno skladište oružja.

I televizija Hezbolaha Al-Manar je izvestila da su izraelski avioni nadletali to područje više od jednog sata.

Prošlog meseca je Izrael napao sirijsku protivavionsku bateriju nakon što je ispaljen projektil na izraelske avione, podseća izraelski list Harec.

Sirijska vojska je potom upozorila na opasne posledice zbog tog retkog udara, tvrdeći da je pogodila izraelski avion.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je tada rekao da je bilo pokušaja da se pogode izraelski avioni i da je to neprihvatljivo, zapretivši osvetom protiv svakoga ko pokuša da povredi Izrael.

Izrael veruje da su surijske snage dejstvovale, procenivši da izraelski avioni nameravaju da napadnu, a izraelski vojni portparol je rekao da je to bila izviđačka misija u Libanu.

Jevrejska država kaže nastoji da se drži po strani rata u susednoj Siriji,ali odgovara na prelivanje sukoba preko granice na severu i takođe su više puta izraelske vazduhoplovne snage napadale konvoje oružja iz Sirije navodno namenjene libanskom proiranskom Hezbolahu koji se bori na strani Asadovih snga.

(BETA)