Dokaz da je izgubljeni kontitent Lemurija zapravo postojao! VIDEO

Različite legende i druge neobične kopnene formacije podsećaju na potopljeni kontinent Lemura, koji se protezao sve od Indije do Australije.

Kao Atlantida, ova drevna kopnena masa je nestala pod misterioznim okolnostima destinama hiljada godina ranije.

Krajem 19. veka, engleski geolog Filip Sklater je skovao ideju potopljenog kontinenta po imenu Lemura.

Iako takvo verovanje nije bilo tako novo, istraživač je pružio dokaze koje bi odobrila čak i naučna zajednica u to vreme.

U članku pod nazivom “Sisari Madagaskara,“ Sklater je istakao da je fosila lemura bilo u izobilju na Madagaskaru i u Indiji, dok ih u kopnenoj Africi i na Bliskom istoku nije bilo.

Na osnovu ovog zapažanja, on je predložio da su Indija i Madagaskar formirani u nekom trenutku na širem kontinentu, i nazvao ga “Lemurija.“

Nauka je kasnije usvojila ovu ideju o privlačenju kontinenata, tako da bi potopljeni kontinent bio manje verovatan po novim standardima.

I pored toga, koncept potopljene drevne zemlje ostaje održiv, jer postoje brojne enigme u oblasti koja ukazuje na taj pravac.

Prva oblast anomalija koja ukazuje na mitski kontitent Lemurije je “Adamov most,“ takođe poznat i kao “Ramin most,“ po njegovom legendarnom graditelju.

Ono što je ostalo od njega je misteriozni niz peska u kombinaciji sa šljunkom, koji zahvata područje od oko 30 kilometara od kopnene Indije do Šri Lanke.

To se prvobitno smatralo prirodnom formacijom, ali su satelitski snimci koje je objavila NASA otkrili da bi to u stvari mogao biti srušen most ispod površine okeana.

Legenda kaže da je Rama izgradio ogroman most koji bi transporovao njegovu vojsku Vanara, ili ljudi-majmuna, preko vodene mase koja odvaja njegovo kraljevstvo od ostrva Lanka, gde je bila zarobljena njegova žena Sita.

To može biti samo bajka, ali je verovatnije da ima neke istine u tome s obzirom da misteriozni ostaci podsećaju na potopljeni most.

Tamilski narod su etnička grupa koja čvrsto veruje u postojanje Lemurije, iako oni imaju svoj naziv za nju, Kumari Kandam. Tamilsko stnovništvo trenutno broji preko 76 miliona ljudi.

Oni se prostiru kroz Šri Lanku, Indiju, Mauricijus, Singapur i Maleziju, a njihov jezik se smatra jednim od najstarijih pisanih dijalekata u svetu.

Prema njihovo priči, oni su potomci starih pandanskih kraljeva koji su vladali nad delom zemljišta koje je progutao okean u davna vremena.

Tamili tvrde da se kraljevstvo njihovih predaka prostiralo širom indijskog kontinenta, a njihova civilizacija je najstarija na svetu.

Kada je Kumari Kandam potopljen, njegovi stanovnici su se rasuli u svim pravcima i doprineli osnivanju mnogih civilizacija koje su usledile.

Zbog toga se smatra da je ovaj davno zaboravljeni i potopljeni kontinent kolevka ljudske civilizacije.

Prema rečima geologa, kontinent Lemurije je bio podeljen negde krajem ere mezozoika zbog porasta voda.

Nacionalni institut za okeanografiju u Indiji je u studiji otkrio da je nivo mora bio 100 metara niži pre oko 14.500 godina, i da je postepeno porastao zbog globalnog zagrevanja dok periodične poplave nisu prekrile znatan deo kopna.

Zauzvrat, to je dovelo do nestanka mnogih primorskih civilizacija, u našem slučaju Lemurije, ili Kumari Kandama.

Sa toliko tehnologije pri ruci, bio bi razuman zadatak otkriti ruševine ovog bajkovitog kontinenta, ali dno okeana je negostoljubivo mesto sa čestim tranzicijama koje proističu od vulkanskih aktivnosti, zemljotresa i erozije.

Može biti da nikada nećemo otkriti ruševine drevne Lemurije, ali legende o njoj će nastaviti da kruže planetom u ovom novom dobu informacija.

A ko zna, možda će jednog dana svaki pojedinac imati mogućnost da postane arheolog amater, i eventualno rasvetliti ključne aspekte našeg davno zaboravljenog porekla.

Horizonti.rs