Hari i Vilijam: “Poslednji razgovor s našom majkom će nas zauvek proganjati”

Britanski prinčevi Hari i Vilijam prisetili su se u intervjuu za dokumentarac televizije Aj-Ti-Vi poslednjeg telefonskog razgovora koji su vodili sa majkom princezom Dajanom pre njene smrti, navodeći da ih progoni to što je poziv trajao kratko i da bi duže pričali sa njom da su znali šta će uslediti.

“Hari i ja smo očajnički žurili da kažemo ‘ćao, čujemo se kasnije’… Da sam znao šta će da se desi, ne bih bio toliko nezainteresovan ni povodom toga ni povodom bilo čega drugog.

Ali taj poziv mi je urezan u sećanje, duboko”, rekao je Vilijam govoreći za novi dokumentarac posvećen princezi Dajani, prenosi AP.

Princ Hari je rekao da će zbog tog razgovora sa majkom žaliti do svog poslednjeg dana.

“Sećajući se toga sada, neverovatno je teško. Moraću da se na neki način mirim sa tim do kraja života. Znajući sada da je to bio poslednji put da ću pričati sa mojom mamom.

Koliko drugačije bi se taj razgovor odvijao da sam imao i najmanji nagoveštaj da će joj biti oduzet život te noći”, rekao je Hari.

Dokumentarac Aj-Ti-Vija “Dajana, naša majka: Njen život i zaostavština” je jedna od stvari u okviru medijskih priprema povodom obeležavanja 20 godina od saobraćajne nesreće u kojoj je princeza Dajana izgubila život, a biće emitovan u ponedeljak na britanskoj televiziji.

Tek prošle godine Vilijam i Hari su otvoreno javno progovorili o svojim osećanjima povodom iznenadnog gubitka majke, navodi agencija.

Vilijam je u vreme kada se nesreća dogodila imao 15, a Hari 12 godina.

Tanjug