Devojčica kojoj je Srbija okrenula leđa: Molila sam lekare da mi odseku nogu! VIDEO

Biljanu Stojković, tinejdžerku iz Subotice, život nije štedeo. Sa samo devet godina amputirana joj je noga zbog karcinoma kostiju, ali ova neverovatno hrabra devočica je iz svega izašla još jača.

Na svom Youtube kanalu je u svojoj emotivnoj ispovesti pričala o najtežem trenutku u životu.

Biljana (13) trenutno ima 22 hiljade sabskrajbera (pratilaca) na svom kanalu na Youtubeu koji se zove „I Create My Life” u kome se bavi najrazličitijim temama iz svog života. Međutim, jedan od postova odjeknuo je glasnije od drugih.

Ona je 6. marta 2012. prvi put osetila bol u nozi i sa roditeljima je već sutradan otišla kod porodičnog prijatelja lekara.

Posle testova je otkriveno da ima kancer leve potkolenice i upućena je na Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju na Banjici.

Uz evidentan bes prema srpskom zdravstvu, napomenula je da joj je, u okviru tretmana, rečeno da mora da koristi lekove od kojih opada kosa, uništava se imunitet i od kojih, naposletku, možete čak i da umrete.

Biljana je tada imala osam godina i posle 12 hemoterapija bila je prinuđena da nosi periku.

„Meni je opala kosa koju sam obožavala. Što se tiče Banjice, to je bolnica koju bih zabranila. To je kao zatvor. Medicinske sestre su odvratne.

Čistačica se svađala sa mojom mamom. Roditeljima su zabranjivali da ulaze u sobu. Nemate drugare, nemate ništa, svi su kao tu za vas, a nisu.

Osećaš se jako usamljeno”, jedva je izustila devočica koja se kroz suze prisećala iskustva koje nijedno dete ne bi trebalo da doživi.